KFD - Nyheder

KFD - Nyheder

KFD's Nyhedder

Her vil alle nyheder omkring fodbolddommere blive bragt. Du kan læse dem, kommentere på dem,
og du kan også abonnere på dem. Velkommen til.

Hvis du skriver en kommentar, skal den skrives i browseren. Set evt. flueben i Vis Kildekode og skriv så din kommentar.

Indendørsfodbold den 9 feb. og Bundesliga

NyhederPosted by Frank Kanlund 23 Jan, 2008 20:33

Indendørsfodbold DM for Dommere 9. februar 2008.

Se aktivitetskalenderen ! det er nu som du tilmelder dig så KFD kan stable et hold på benene og forsvare de københavnske farver !

Tilmelding mailt :fodbolddommer@vip.cybercity.dk eller tlf. 27280506.

Bundesliga:

Der er blevet en (1) plads ledig ! Vi kører til Berlin og ser Hertha - Eintracht Frankfurt på Olympia Stadion.

Afgang kl. 6.30 fra Sjælør S-Station og hjem ca. til midnat til Københavns Hovedbanegård.

KFD´ere: kr. 300 andre: kr. 600. Du får busturen + indgang på stadion + morgenmad og kaffe i bussen. Øl og vand købes i bussen. KFD + KBU quiz og lotteri.

Tilmelding mail frankkanlund@hotmail.co eller 28148800.

  • Comments(0)//nyheder.fodbolddommer.dk/#post53

Nye dommere.

NyhederPosted by Frank Kanlund 21 Jan, 2008 11:22

John Holm oplyser, at ved gårdagens dommereksamen (det første webbaserede i KFD/KBU) bestod 14 ud af 16 aspiranter. Af de 14, der bestod, var der 4 DAI-dommere og 1, der ikke ønskede at dømme for KBU fodbold.

Der blev altså til 9 nye dommere for KFD og KBU.

KFD ønsker de nye velkommen i KFD og på de københavnske fodboldbaner.

  • Comments(0)//nyheder.fodbolddommer.dk/#post52

Referat fra bestyrelsesmøde.

BestyrelsenPosted by Frank Kanlund 21 Jan, 2008 11:07

Hermed referat fra bestyrelsesmødet den 20. nov. 2007 som kommer nu grundet julen og sekretæren.

Venlig hilsen.

Frank Kanlund

sekretær. KFD

  • Comments(2)//nyheder.fodbolddommer.dk/#post51

Træning den 22. januar 2008

NyhederPosted by Bjarne Nigaard 18 Jan, 2008 12:45
Træningen i Prismen tirsdag den 22. januar 2008 begynder først kl. 21.30, med yo-yo-testen. Dette skyldes, at hallen er optaget indtil da.

  • Comments(0)//nyheder.fodbolddommer.dk/#post50

KBU holder repræsentantskabsmøde

NyhederPosted by Bjarne Nigaard 18 Jan, 2008 12:44

KBU holder den 21. januar 2008 repræsentantskabsmøde. KFD vil være til stede ved Lars Gerner og Bjarne Nigaard.

I KBUs skriftlige beretning forud for repræsentantskabsmødet er KFD og vores dommere nævnt et par gange;

I KBUs formands beretning hedder det bl.a.:

"...For at spille kamp er det nødvendigt med en dommer, og det skal helst være en uvildig i sort. Alle ved hvor svært det er at vække dommerinteressen hos de unge. De vil gerne spille fodbold, men dommer! Derfor er det naturligvis dobbelt ærgerligt når en dommer beslutter at stoppe på grund af spillere, trænere, ledere eller forældres adfærd. Læs på KBU’s hjemmeside om de 10 bud. Dem burde alle kende og respektere.

Når det er sagt skal ”årets sag” kort berøres, fordi der ligger noget fundamentalt i denne sag, som har givet anledning til megen meningsudveksling med bestyrelsen i KFD. En voldssag er en sag for meget. Det kan vi aldrig blive uenige om. Det afgørende er, om dommerne uden om KBU/DBU kan indføre et regelsæt om nul-tolerance, hvor dommeren suverænt afgør, om udviklingen i en kamp skal medføre kampens afbrydelse eller ej. Det mener jeg ikke kan være tilfældet.

En dommer, der føler sig truet, skal naturligvis være berettiget til at fløjte en kamp af, men fordi en spiller efter en udvisning udviser despekt for dommeren, uden at episoden i øvrigt eskalerer fra spilere, ledere ellers tilskueres side, da skal dommeren fortsætte kampen, indberette spilleren, som KBU helt sikkert efterfølgende vil idømme en streng straf med en lang karantæne. De 2 holds spillere skal ikke stå tilbage som gidsler.

Jeg skal være den første til at indrømme, at det kan være vanskeligt for dommeren lige i øjeblikket at træffe det rigtige valg, men en forbedret uddannelse af vore dommere med konfliktløsning m.v. vil forhåbentlig i fremtiden hjælpe dommerne, så de undgår disse oplevelser og KBU får væsentlig færre disciplinærsager. Dog må dommerne og KFD acceptere, at KBU’s system kan beslutte at omgøre dommerens beslutning, så kampen alligevel skal færdigspilles.

Jeg håber naturligvis at vi igen får et godt forhold til KFD, da vi jo i bund og grund har fælles interesse i at ” får kampene gennemført ”. ..."

I KBUs administrations beretning hedder det bl.a.:

"... KBU vil igen i løbet af vinteren forsøge at hverve nye dommere via forskellige kampagner og annoncer. I 2007 fik 50 aspiranter chancen ved eksamensbordet. Glædeligt at hele 47 mand bestod og 30 valgte efterfølgende at dømme for KBU. Det er desværre vanskeligt at fastholde de nyudklækkede dommere, og langt de fleste holder hurtigt op igen. Det gælder især blandt de helt unge. Forholdet skyldes sikkert i noget omfang, at de nye ikke får tilstrækkelig opbakning og opmærksomhed via vejlederordningen.

Alle nye dommere får som udgangspunkt 3-5 vejledninger hver. For de helt unge ville flere vejledninger være en god støtte det første år, men økonomi og resurser har sin begrænsning. Spillernes attituder overfor dommeren er også en årsag til at ”skræmme” de nye væk igen. Her har klubberne et væsentligt ansvar. Det er vigtigt, at dommeren føler sig som en del af spillet. Betragt dommeren som en medspiller og ikke som en modspiller. Lad være med at kommentere samtlige dommerens kendelser. Husk på, at dommeren også kommer for at få en god oplevelse sammen med spillerne.

I 2008 startes et nyt Fair Play koncept i samarbejde med KFD. Tanken er at belønne de hold og klubber, som opfører sig korrekt og udviser Fair Play overfor hinanden og kampens dommer. Hvert hold vil pba. opførsel og adfærd af kampens dommer blive tildelt Fair Play point. Ligesom det er tanken, at både udvisninger og advarsler skal indberettes og konverteres til kroner og øre, som ubeskåret går til en pengepulje pr. række. Efter sæsonen præmieres så det hold, som har opnået den bedste score med et pengebeløb (forventes at være i størrelsesorden 7.000-10.000) samt et diplom. KBU har valgt at indskyde 25.000 kr. i projektet, som endnu mangler at blive finpudset. ..."

  • Comments(1)//nyheder.fodbolddommer.dk/#post49
Next »